+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Het FloFlo-boorsysteem

De FloFlo is een doe-het-zelf boortoren, waarmee grondwater met handkracht grondwater aangeboord kan worden. De basis is een aluminium driepoot met takelsysteem. Een oer-oud principe, al bekend bij de oude Egyptenaren, maar nu met moderne sterke lichtgewicht materialen en geheel demontabel. 

De FloFlo wordt compleet geleverd, voorzien van een Engelstalige handleiding met duidelijke tekeningen en eenvoudige teksten. Het systeem is verpakt in een handige tas, waardoor hij eenvoudig getransporteerd kan worden (bijvoorbeeld achterop een motorfiets).

De FloFlo is eenvoudig in gebruik. Na een korte training kan een boorploeg van ongeschoolde mensen er een bron mee slaan. Voor het monteren van een waterpomp op deze bron volstaat iemand met eenvoudige bouwvakkers-vaardigheden. De benodigde materialen (handpomp, PVC-buizen en cement) zijn in de regel goedkoop lokaal verkrijgbaar.

WellWishes heeft met de “Don Bosco Stichting” in Nairobi een overeenkomst gesloten om de FloFlo met dezelfde hoge kwaliteit in Kenia te produceren; meer nieuws hierover vindt u op onze Facebook-pagina’s.