+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Het FloFlo-boorsysteem

De FloFlo is een doe-het-zelf boortoren, waarmee grondwater met handkracht grondwater aangeboord kan worden. De basis is een aluminium driepoot met takelsysteem. Een oer-oud principe, al bekend bij de oude Egyptenaren, maar nu met moderne sterke lichtgewicht materialen en geheel demontabel. 

De FloFlo wordt compleet geleverd, voorzien van een handleiding met duidelijke tekeningen en eenvoudige Engelse teksten. Het systeem is verpakt in een handige tas, waardoor hij eenvoudig getransporteerd kan worden (bijvoorbeeld achterop een motorfiets).

De FloFlo is eenvoudig in gebruik. Na een korte training kan een boorploeg van ongeschoolde mensen er een bron mee slaan. Voor het monteren van een waterpomp op deze bron volstaat iemand met eenvoudige bouwvakkers-vaardigheden. De benodigde materialen (handpomp, PVC-buizen en cement) zijn in de regel goedkoop lokaal verkrijgbaar.

WellWishes heeft met de “Don Bosco Stichting” in Nairobi een overeenkomst gesloten om de FloFlo met dezelfde hoge kwaliteit in Kenia te produceren.

Met de ervaringen, opgedaan in de praktijk, zijn enkele verbeteringen doorgevoerd in het ontwerp waarmee het boorproces nog eenvoudiger en efficiënter wordt. Ook zal de naam worden aangepast in “WeeWee”(spreek uit: wiewie).

De verwachting is dat het prototype medio Mei 2019 gereed is om te worden beoordeeld op kwaliteit waarna de productie voor belangstellenden kan worden gestart.

“Don Bosco Nairobi” zal de totale afhandeling zoals productie, verkoop en nazorg op zich nemen. (prijzen zijn op dit moment nog niet bekend)

“WellWishes Kenya” kan op verzoek van de nieuwe gebruiker(s) een cursus voor het gebruik van de WeeWee verzorgen. Voor vragen en technische ondersteuning over de WeeWee en over andere onderwerpen met betrekking tot het maken van de put kan je bij WellWishes NL terecht.

Het prototype van de WeeWee is uitgebreid getest en al onze verbeteringen hebben het beoogde resultaat geboekt dus…

Vanaf Oktober 2019 kan je een WeeWee boorsysteem bestellen via info@wellwishes.nl

De verkoopprijs is € 3450,- (incl. belasting doch excl. verzendkosten vanuit Kenia)

De orders zullen via “WellWishes Kenya” lopen. Levertijd is op dit moment nog onbekend.

Wij raden nieuwe gebruikers aan om een cursus in Kenia of ter plekke te laten verzorgen door WellWishes Kenya. (Kosten in overleg met WellWishes NL)