Put in Lasaen (Oktober 2018)

De put in Lasaen, Noord Kenia, is nu klaar. Het wachten was op een onderdeeltje voor de pomp dat niet voorradig was in het noorden.
Dit project heeft ook gediend als opleidingstraject voor een nieuwe boorploeg uit Uganda. Deze boorploeg kan nu ook in Uganda kleine woongemeenschappen helpen aan schoon en veilig drinkwater
Actueel nieuws is te lezen op onze Facebook site.(https://www.facebook.com/www.wellwishes.nl/)
Ons volgende project is de reparatie van pompen die door andere organisaties zijn aangeboden maar nu buiten werking zijn. We zien helaas veel terug dat organisaties wel een put geven maar deze dan niet goed overdragen aan de gemeenschap. Hierdoor voelt niemand zich eigenaar en wordt de put dus niet onderhouden. WellWishes heeft zich naast het begeleiden van boorploegen ook als doel gesteld om deze putten weer te repareren. Tevens proberen we de gemeenschappen te overtuigen om zich eigenaar te voelen en een onderhoudscontract af te sluiten. Met een jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt van de pomp wordt voorkomen dat de gebruikers geen toegang hebben tot schoon en veilig drinkwater. De kosten voor zo’n contract zijn dusdanig laag dat deze gemakkelijk is op te brengen door de gebruikers.
Intussen heeft het team in Noord Kenia nu 6 putten gerenoveerd waardoor er weer 3000 bewoners van veilig schoon drinkwater kunnen genieten.
Heeft u ook een put gegeven (vooralsnog alleen in Kenia) en zoekt u een organisatie die deze jaarlijks wil onderhouden? Neem dan contact met ons op.

Related Images: