+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Lokaal en simpel Local and simple

Wateroplossingen voor de derde wereld. Water solutions for the third world

Doneer Direct

Schoon drinkwater en betere hygiëne Clean water and better hygienics

WellWishes begeleidt plaatselijk gevormde teams in Kenia. Met een volledig handmatig bediende boorinstallatie drinkwaterputten maken in het eerste grondwater. Deze putten zijn volledig gesloten, voorzien van een handpomp en kunnen niet worden vervuild.

Lees meer

De kracht van het lokale initiatief Power of local iniative

Een lokale aanpak, dat is waar wij voor staan.

Lees meer

THUIS

Stichting WellWishes is een kleine  Nederlandse vrijwilligersorganisatie met als doel: het verbeteren van de drinkwatervoorziening en hygiënische omstandigheden (afgekort tot WASH) in kleine nederzettingen in Oost-Afrika. WellWishes ondersteund daarvoor plaatselijke boorteams zowel met de technische kant als het ondernemerschap.

Sinds de wereldleiders in 2000 de VN-Milleniumdoelen opstelden, is er op dit gebied gelukkig al veel verbeterd, maar vooral in de stedelijke gebieden. In vele afgelegen kleine nederzettingen in Oost-Afrika is de situatie eerder slechter geworden. Dankzij onze unieke aanpak kan WellWishes deze “vergeten groep” wel helpen. De afgelopen jaren was WellWishes vooral actief in Noord-Kenia. 

WellWishes heeft zich ontwikkeld tot hét kenniscentrum op het gebied van handmatige boorsystemen voor grondwaterputten. Ons specialisme is het gebruik van de FLOFLO- en de WEEWEE- boortoren. Meer over deze boorsystemen vindt u op de techniek pagina.

Vanwege de grote vraag naar boorsystemen hebben we nu de productie van de opvolger van de FLOFLO: de WEEWEE, bij de Don Bosco organisatie  in Nairobi (Kenia) ondergebracht. Productie in Nederland is onbetaalbaar gebleken!

Na een uitvoerige praktijktest van de WEEWEE is de productie nu gestart. WellWishes NL bemiddeld in de aanschaf maar de verkoop loopt via Don Bosco Kenya. 

WellWishes heeft de ANBI-status en is aangesloten bij Partin, Goede Doel Shop en GeefGratis.

                                                                      

Related Images: