+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Hoe werkt de WeeWee?

De WeeWee is een driepotige boortoren met een pulsboor voorzien van scherpe beitels. Door de pulsboor met een touw te hijsen en daarna los te laten, valt deze met een klap op de bodem. Zelfs een rotsachtige bodem splijt hierdoor.

Na een aantal slagen, wordt de boor (diggy) verwisseld met een soort schraper (baily), waarmee de losse materie (aarde en brokstukken steen) naar boven worden gehaald. Op deze wijze kunnen er dieptes tot ca. 30 meter bereikt worden. De voordelen van het gebruik van deze systemen zijn legio:

  • Simpel: Het is makkelijk in gebruik, iedereen kan het doen.
  • Effectief: De mensen leren zelf hun waterput te slaan en daardoor zelf te onderhouden. Ze zijn hierdoor niet meer afhankelijk van anderen en kunnen zelfs een eigen bedrijf oprichten en hun medemens voorzien van water. De kennis en het geld blijven in het betreffende land.
  • Goedkoop: Door zelfredzaamheid is de hulp van internationale (dure) boorbedrijven niet meer nodig. De aanvullende materialen zijn lokaal en goedkoop verkrijgbaar. Er is geen olie, benzine of motor nodig, het boren gaat op mankracht.
  • Duurzaam: Er kunnen meerdere waterputten worden geboord met één WeeWee. De boortoren en zijn onderdelen gaan lang mee en zijn kwalitatief heel sterk.

Related Images: