+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Het WeeWee boorsysteem

De WeeWee is een doe-het-zelf boortoren, waarmee een waterput met handkracht kan worden gemaakt. De basis is een aluminium driepoot met takelsysteem. Een oer-oud principe, al bekend bij de oude Egyptenaren, maar nu met moderne sterke lichtgewicht materialen en geheel demontabel. 

De boortorens worden compleet geleverd, voorzien van een handleiding met duidelijke tekeningen en eenvoudige Engelse teksten. Het systeem is verpakt in een handige tas, waardoor hij eenvoudig getransporteerd kan worden (bijvoorbeeld achterop een motorfiets).

De boortorens zijn eenvoudig in gebruik. Na een korte training kan een boorploeg van ongeschoolde mensen er een bron mee slaan. Voor het monteren van een waterpomp op deze bron volstaat iemand met eenvoudige bouwvakkers-vaardigheden. De benodigde materialen (handpomp, PVC-buizen en cement) zijn in de regel goedkoop lokaal verkrijgbaar.

Helaas is de productie van de FLOFLO gestaakt vanwege de beëindiging van de Stichting Holland Goes Water.

Vanwege de grote vraag naar een dergelijk boorsysteem heeft de stichting WellWishes de WeeWee ontwikkeld.

Echter de hoge productiekosten in Nederland, de vervoerskosten en de invoerrechten in de ontvangende landen heeft ons doen besluiten de productie naar Kenia te verplaatsen.

De ontwikkeling van het boorsysteem, de WeeWee, wordt door WellWishes in samenwerking met de HTS in Zwolle verzorgd. Tevens bewaken zij de kwaliteit van de productie.

Productie vind plaats bij: Don Bosco Technical School in Nairobi

Related Images: