+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Lokaal en simpel

Wateroplossingen voor de derde wereld.

Doneer Direct

Schoon drinkwater en betere hygiëne

WellWishes begeleidt plaatselijk gevormde teams in Kenia. Met een volledig handmatig bediende boorinstallatie drinkwaterputten maken in het eerste grondwater. Deze putten zijn volledig gesloten, voorzien van een handpomp en kunnen niet worden vervuild.

Lees meer

De kracht van het lokale initiatief

Een lokale aanpak, dat is waar wij voor staan.

Lees meer

THUIS

Stichting WellWishes is een kleine  Nederlandse vrijwilligersorganisatie met als doel: het verbeteren van de drinkwatervoorziening en hygiënische omstandigheden (afgekort tot WASH) in kleine nederzettingen in Oost-Afrika.

Sinds de wereldleiders in 2000 de VN-Milleniumdoelen opstelden, is er op dit gebied gelukkig al veel verbeterd, maar vooral in de stedelijke gebieden. In vele afgelegen kleine nederzettingen in Oost-Afrika is de situatie eerder slechter geworden. Dankzij onze unieke aanpak kan WellWishes deze “vergeten groep” wel helpen. De afgelopen jaren was WellWishes vooral actief in Noord-Kenia.

WellWishes heeft zich ontwikkeld tot hét kenniscentrum op het gebied van handmatige boorsystemen voor grondwaterputten. Ons specialisme is het gebruik van de FloFlo-boortoren, die we sinds 2016 in eigen beheer produceren en verder ontwikkelen. 

Aanleg, onderhoud en reparatie van WASH-voorzieningen doen we voornamelijk in opdracht van lokale partners en stichtingen die zelf voor financiering zorg dragen. 

WellWishes heeft de ANBI-status en is aangesloten bij Partin, Goede Doel Shop en GeefGratis.

                                                                       

  

2 weeks ago
Foto's uit het bericht van Wellwishes water for Africa

Our team in North Kenya is still busy with repairing wells. Picture shows the only source of water before we rehabilitated this well.
Because many wells are polluted with dead animals due to the long ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
1 month ago

After some weeks of preparations our team in North Kenya repaired succesfully the first well
This well was out of order for a long period due to no knowledge how to maintain it. Repairtime: 3 hours ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 months ago

De Floflo uit Zimbabwe is inmiddels overgenomen door een stichting die actief is in Uganda. Helaas dus even wachten tot wij de productie op ons kunnen nemen als je er een zoekt.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 1 of 3 »