Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/theme.php on line 2241 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/c/e/f/wellwishes.nl/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 WellWishes – Water for Africa
+31 38 4656470 info@wellwishes.nl

Lokaal en simpel Local and simple

Wateroplossingen voor de derde wereld. Water solutions for the third world

Doneer Direct

Schoon drinkwater en betere hygiëne Clean water and better hygienics

WellWishes begeleidt plaatselijk gevormde teams in Kenia. Met een volledig handmatig bediende boorinstallatie drinkwaterputten maken in het eerste grondwater. Deze putten zijn volledig gesloten, voorzien van een handpomp en kunnen niet worden vervuild.

Lees meer

De kracht van het lokale initiatief Power of local iniative

Een lokale aanpak, dat is waar wij voor staan.

Lees meer

THUIS

Stichting WellWishes is een kleine  Nederlandse vrijwilligersorganisatie met als doel: het verbeteren van de drinkwatervoorziening en hygiënische omstandigheden (afgekort tot WASH) in kleine nederzettingen in Oost-Afrika. WellWishes ondersteund daarvoor plaatselijke boorteams zowel met de technische kant als het ondernemerschap.

Sinds de wereldleiders in 2000 de VN-Milleniumdoelen opstelden, is er op dit gebied gelukkig al veel verbeterd, maar vooral in de stedelijke gebieden. In vele afgelegen kleine nederzettingen in Oost-Afrika is de situatie eerder slechter geworden. Dankzij onze unieke aanpak kan WellWishes deze “vergeten groep” wel helpen. De afgelopen jaren was WellWishes vooral actief in Noord-Kenia. 

Helaas heeft de Coronacrisis ons genoodzaakt om het boorteam vanuit Kwale terug te laten gaan naar hun familie. In Noord-Kenia wordt nu door hun een put gerepareerd.

WellWishes heeft zich ontwikkeld tot hét kenniscentrum op het gebied van handmatige boorsystemen voor grondwaterputten. Ons specialisme is het gebruik van de FLOFLO- en de WEEWEE- boortoren. Meer over deze boorsystemen vindt u op de techniek pagina.

Vanwege de grote vraag naar boorsystemen hebben we nu de productie van de opvolger van de FLOFLO: de WEEWEE, bij de Don Bosco organisatie  in Nairobi (Kenia) ondergebracht. Productie in Nederland is onbetaalbaar gebleken!

Na een uitvoerige praktijktest van de WEEWEE is de productie nu gestart. WellWishes NL bemiddeld in de aanschaf maar de verkoop loopt via WellWishes Kenya. 

De Don Bosco Technical School in Nairobi is weer open dus is de productie van de WEEWEE op dit moment weer mogelijk.

Behoefte aan een waterput in Afrika? Onze teams kunnen dit voor je verzorgen via onze stichting in Kenia. Neem contact op met ons in NL (info@wellwishes.nl) voor de mogelijkheden.

Aanleg, onderhoud en reparatie van WASH-voorzieningen doen we voornamelijk in opdracht van lokale partners en stichtingen die zelf voor financiering zorg dragen. 

WellWishes heeft de ANBI-status en is aangesloten bij Partin, Goede Doel Shop en GeefGratis.