Het Jambo project

De voorbereidingen van ons project voor de zomer van 2017 gaan zeer voorspoedig.

De reis naar Kenia in augustus is geboekt en de contacten met de organisatie van ons project zijn veelbelovend.

Wat gaan we doen? In Marsabit, de hoofdstad van Samburu county gaan we, 16 jongeren uit Zwolle en omgeving, in samenwerking met de Don Bosco stichting en WellWishes een lokaal van de technische school renoveren en geschikt maken voor onderwijs.P1010601

Ook ondersteunen wij de leraren van deze school met technische kennis en onderwijs methodieken en wisselen de verschillende culturen (NL en KE) uit met de leerlingen van deze school.

In het noorden van Kenia zijn allerlei projecten in gang gezet waaronder: mijnprojecten (olie, mineralen enz.) en een groot windmolenpark dat straks 1/3 van de elektriciteitsbehoefte van Kenia moet gaan dekken.

In dit gebied wonen voornamelijk nomaden die alles afweten van vee maar niet op deze technische vooruitgang zijn geschoold. Om hierin een bijdrage te leveren heeft de Don Bosco stichting een technische school weer tot leven gebracht alwaar nu jongeren worden opgeleid tot Automonteur, Timmerman, Loodgieter, Lasser, Administratieve vaardigheden, computer technicus en nog veel meer vakken. https://www.facebook.com/Donboscomarsabit/

Deze jongeren moeten straks de middenstand van deze streek gaan vormen. Vanwege de vele droogtes in dit deel van Kenia zal de bevolking steeds minder hun bestaan in de veeteelt kunnen vinden en wordt de aanwas van techneuten steeds belangrijker.

Naast het project op deze school heeft de Jambo groep ook fondsen bij elkaar gebracht om 2 of meer waterputten in dit droge gebied te kunnen realiseren.

Ons WellWishes team in Noord Kenia zal deze putten maken en daarmee weer bijna 1000 mensen blij kunnen maken met schoon en veilig drinkwater.

Wij zullen op deze site regelmatig verslag doen van onze belevenissen maar de meest actuele informatie vind u op onze Facebooksite. (https://www.facebook.com/permalink.php?id=1683052145269383&story_fbid=1802556069985656) of de website van de Jambo groep https://jambokenia2017.com/

 

Related Images: