afgeronde projecten 2016

WhatsApp Image 2016-12-07 at 08.42.27 WhatsApp Image 2016-12-07 at 08.42.29 Ons team heeft in december 2016 een boorproject in Oyugis (Zuidwest Kenia) met succes afgerond.

De stichting Matata uit Holland stelt zich ten doel om een hospitaal in die stad te helpen om de kwaliteit te verbeteren. Het hospitaal heeft in meerdere kleine woongemeenschappen medische klinieken die de eerstelijns zorg verzorgen. Bij die klinieken is een veilige waterbron noodzakelijk. Ons concept van een gesloten put, op een veilige manier gegraven sprak deze stichting erg aan vandaar dat we zijn uitgenodigd om in een van de locaties van een kliniek een waterbron te realiseren.

In drie weken tijd is met de hulp van de plaatselijke bevolking en ons team deze put geboord en voorzien van een Afridev hand pomp.

WhatsApp Image 2017-01-07 at 07.37.30

Het unieke van onze put is dat deze voldoende water levert voor het hele dorp en dat het ook de enige put was die op dat moment water bevatte.


 

 

 

 

 

Een tweede project wat ons team heeft aangepakt is de reparatie van de put in Chavakali.

Deze put is in 2015 in opdracht van stichting Sadiki uit Vriezenveen geboord maar kreeg al snel problemen met de indringing van modder.

Uit navraag bij andere organisaties die putten hebben geboord in die omgeving bleek dat dit helaas een veel voorkomend probleem was. ons team heft ook weer met hulp van de plaatselijke bevolking de put schoongemaakt en nog 6 meter aan diepte toegevoegd.

Helaas was het in die omgeving extreem droog en gaf de put nog geen water. Echter de verwachting is dat dit spoedig wel het geval zal zijn omdat we nu horen dat het behoorlijk aan het regenen is in die streek.

WhatsApp Image 2017-01-24 at 08.59.57160213 reparatie Chavakali (2)

Doordat we een grotere grindbuffer hebben aangebracht en ook diepte hebben toegevoegd verwachten we ook dat het modder probleem is verholpen

Related Images: