Project 2017

WellWishes gaat in 2017 samen met 15 jongeren uit Zwolle een project bij het “Don Bosco Technical Institute Marsabit” in noord Kenia uitvoeren.

Project omschrijving:

1) Een technische school opknappen. Het gebouw staat er al, maar daar is ook alles mee gezegd. Een school is natuurlijk niets waard zonder scholingsprogramma, leermiddelen, gereedschappen en leerkrachten. Dus ook daar zullen wij in ondersteunen. De lokale organisatie met wie wij samenwerken zorgt ervoor dat de school ook daadwerkelijk wordt opgestart en draaiende wordt gehouden als wij weer terug in Nederland zijn.

2) Een waterputtenproject in de omgeving van Marsabit financieren en meehelpen realiseren. Deze waterputten zorgen ervoor dat kleine leefgemeenschappen langs de woestijn weer schoon drinkwater hebben. Nu moeten er lange afstanden worden afgelegd voor een beetje water. Het zijn vaak de kinderen die deze afstand lopen. Zij worden dan weggehouden uit school.

Wij werken voor het schoolproject samen met Don Bosco Kenya en voor het waterputtenproject met Caritas, Zwitserland en The African Gospel Church.

Actuele informatie op onze facebooksite of op de website van de Jambogroep , https://jambokenia2017.com

Related Images: